top of page
Image by Antoine Dautry

Årskurs 4

ÅK4: Varje dag har vi nytta av att det finns matematik. Golven som vi står på, bilarna som vi åker i och vägarna som vi kör på – alla dessa saker har tillverkats med hjälp av matte. Gillar du att spela dataspel? I så fall kan du tacka matematiker för att dataspelen finns till. Eller kanske gillar du mer att spela fotboll? Nästa gång du skjuter en frispark i krysset, så kom ihåg att man använt sig av matematik för att tillverka bollen.

Matte finns alltså överallt i universum. När vi lär oss mer om matematiken så lär vi oss mer om hur saker och ting hänger ihop. Därför har vi gott om tid för matte i skolan.

På Apolloniosskolan vill vi så klart att alla elever ska klara läroplanens mål i matematik. Men vi arbetar också för att varje elev ska vilja lära sig mer. Det är viktigt att alla kan få den där känslan av att äntligen förstå något som tidigare var så svårt.

Att jag som lärare kan förklara är viktigt. Men det är ännu viktigare att jag kan hjälpa elever få intresse för ett viktigt och fantastiskt ämne. Varje barn lär sig matematik på sitt sätt. Därför arbetar vi på Apolloniosskolan för att hjälpa varje elev vidare på sin egen resa i matematikens värld.

bottom of page